PARCARI SECURIZATE REZIDENTIALE PENTRU BICICLETE

1.MOBILITATE, ACCESIBILITATE ȘI SIGURANȚA CIRCULAȚIEI

Înapoi la lista de proiecte
Proiect eligibil
Motivarea comisiei: ELIGIBIL- in limita bugetului maxim

Consultarea comunității

Am consultat mici comunitati de-a lungul ultimilor 2 ani, dar mi-as dori sa existe si o larga consultare a bucurestenilor.


Durata proiectului

9-12 luni


Beneficiarii proiectului

Locuitorii cartierelor de blocuri. Toti cei care traiesc si isi desfasoara activitatea in Bucuresti.


Inițiatorul proiectului

D F


Mod implicare

Pot participa la oricare dintre etapele 1, 2, 3, 4, 5 si 6 mentionate la sectunea 2. Descrierea proiectului, Actiunile necesare pentru implementarea proiectului.


Utilitatea proiectului

Necesitatea parcarilor de biciclete asa cum reiese din PMUD 2016-2030. Pagina 32: "O foarte slabă prezenƫă a infrastructurii pentru biciclişti (căi de circulaƫie şi parcări)" Pagina 823: "Dezvoltarea parcărilor de reședință, care să protejeze bicicletele de intemperii, furt și vandalism, trebuie să fie o prioritate a administrațiilor locale, dacă se dorește încurajarea cetățenilor de a utiliza cotidian acest mod de deplasare". Bicicleta trebuie facuta accesibila cetatenilor precum sunt masinile in parcarile blocurilor. Locuitorii trebuie sa poata sa porneasca intr-o deplasare facuta cu bicicleta la fel de usor pe cat ar pleca cu masina. Nu este nevoie ca zeci si sute de mii de locuitori ai cartierelor de blocuri sa urce si sa coboare bicicletele pe scari cel putin de 2 ori pe zi. Iar bicicletele trebuie protejate de intemperii si vandalism.


Acțiuni necesare pentru implementare

1. Elaborarea solutiei tehnice: - stabilirea tipurilor de parcari rezidentiale securizate dorite; - elaborarea caracteristilor fizice, mecanice si de securitate; - crearea specificatiilor aplicatiei mobile de gestionare a parcarilor; 2. Elaborarea criteriilor de amplasare a parcarilor. Punctaj pe: aglomeratie, acces facil al rezidentilor, accesul la sursa de alimentare, etc. 3. Stabilirea planului tarifar si regulamentul parcarilor. 4. Consultarea primariilor de sector in privinta punctelor 1,2 si 3. 5. Consultatea publica. 6. Revizuirea punctelor 1, 2 si 3. 7. Atribuirea implementarii directiilor/companiilor raspunzatoare.


Costul total

500000 LEI (inclusiv TVA)


Amplasamentul proiectului

Oricare dintre cartierele de blocuri din Bucuresti


Localizare (galerie foto) Alte fișiere (pdf/word)