ZERO VICTIME PE TRECEREA DE PIETONI

1.MOBILITATE, ACCESIBILITATE ȘI SIGURANȚA CIRCULAȚIEI

Înapoi la lista de proiecte
Proiect eligibil
Motivarea comisiei: ELIGIBIL - in limita bugetului maxim

Consultarea comunității

Consultarea comunității a fost efectuată prin sondaj de necesitate, prin interogare pietoni angajați în traversare și conducători auto.


Durata proiectului

2 - 3 luni


Beneficiarii proiectului

pietoni angajați in traversarea străzii si conducători de autovehicule


Inițiatorul proiectului

P B


Mod implicare

Sprijin consultativ, promovare proiect, colaborare si intermediere avizare împreună cu Direcția Rutiera București.


Utilitatea proiectului

Proiectul propune amplasarea unor stâlpi de iluminat astfel încât iluminarea trecerii de pietoni sa fie făcută pe întreaga lungime si lățime a acesteia, perpendicular, prin fascicul direct. Trecerile de pietoni din București sunt impropriu luminate. Astfel, pietonii angajați in traversare sunt greu de observat in timpul nopții, perioada in care mașinile circula cu viteze mai mari (trafic redus). Totodată, măsura propusă ajută și conducătorii auto care pot observa pietonii mult mai repede. Exemple demonstrative: https://neurotraffic.at/project_crossing.html https://tadviser.com/index.php/Product:NII-Vektor_Complex_of_illumination_of_crosswalks


Acțiuni necesare pentru implementare

a) Obținerea aprobării Direcției Rutiere București, in vederea montării instalației de iluminat, respectând normele de siguranță rutieră și pietonală b) Folosirea companiei municipale de iluminat public c) Amplasarea stâlpilor de iluminat astfel încât iluminarea trecerii de pietoni să fie făcută pe întreaga lungime și lățime a acesteia, perpendicular, prin fascicul direct.


Costul total

300000 LEI (inclusiv TVA)


Localizare (galerie foto) Alte fișiere (pdf/word)