PARC FREERUN SI PARKOUR PT COPII SI ADOLESCENTI

2.AMENAJARE DE SPAȚII VERZI ȘI LOCURI DE JOACĂ

Înapoi la lista de proiecte
Consultarea comunității

Practicantii de freerun si parkour constituie o comunitate activa, aflata in continua crestere si dezvoltare. In prezent, in Bucuresti au fost infiintate si sunt active mai multe asociatii si organizatii care promoveaza astfel de sporturi insa, din pacate, adresabilitatea acestora este redusa din cauza lipsei locurilor special amenajate care sa poata permite practicarea in conditii de siguranta a acestor sporturi. Astfel, in urma consultarii comunitatii practicantilor de freerun si parkour, cat si a altor persoane interesate, a reiesit in mod clar necesitatea infiintarii de spatii special amenajate, care sa permita atat practicarea de freerun si parkour, cat si a altor activitati recreativ sportive de exterior. Trebuie mentionat faptul ca, pe durata consultarii comunitatii, comunitatea imediata formata din membrii asociatiei si-a oferit sprijinul si sustinerea pentru un astfel de demers. De asemenea, in urma consultarilor avute cu vizitatorii acestei zone a parcului Mihai I, cat si persoanelor domiciliate in vecinatatea parcului, acestia si-au aratat interesul privind o posibila amenajare a unui loc de joaca pentru tineri, cu atat mai mult cu cat zona propusa este neamenajata.


Durata proiectului

170 zile (aprox. 6 luni, 3 luni executie, 3 luni proiectare si autorizatii)


Beneficiarii proiectului

Copiii si adolescentii


Inițiatorul proiectului

S V


Mod implicare

Ca practicant de sport si antrenor de parkour si freerun pentru copii, pe durata amenajarii spatiului pot oferi asistenta in ceea ce priveste selectarea echipamentelor specifice si a materialelor pretabile pentru a fi folosite. Totodata, in cazul aprobarii si implementarii proiectului, implicarea mea va consta in promovarea miscarii si a sportului in acest loc special amenajat prin atragerea unui numar cat mai mare de copii si adolescenti, precum si constientizarea comunitatii practicante de freerun si parkour.


Utilitatea proiectului

Locurile de joaca din Bucuresti sunt destinate grupelor de varsta 1-5 ani sau 5-12 ani. Locurile pentru exercitii fizice sunt destinate varstei a treia. Obiective atinse prin acest parc de freerun: -Crearea unui spatiu de joaca si exercitii in aer liber unic in Bucuresti, destinat in special adolescentilor -Diversificarea activitatilor sportive ce se pot practica in parcul Mihai I (freerun si parkour in acest caz) -Imbunatatirea starii de sanatate (se lucreaza toate grupele musculare) -Incurajarea unui stil de viata sanatos prin construirea infrastructurii pentru sport -Sustinerea comunitatilor sportive de adolescenti prin crearea de spatii nu doar potrivite lor, dar chiar concepute special pentru ei. -Incluziune si diversitate - oricine apt pentru exercitii fizice poate participa. -Amenajarea este prietenoasa cu mediul. Elementele de mobilier urban pot fi amplasate printre copacii existenti, nefiind necesara taierea acestora. Covorul astfaltic provine din materiale reciclate.


Acțiuni necesare pentru implementare

a) Aprobarea finantarii de catre Primaria Municipiului Bucuresti; b) Aprobarea amenajarii terenului de catre administratorul parcului, ALPAB; c) Licitarea proiectarii si executiei conform prevederilor legale; d) Proiectare si obtinerea avizelor si Autorizatiei de Construire; e) Executia lucrarilor de amenajare.


Costul total

497109 LEI (inclusiv TVA)


Localizare (galerie foto) Alte fișiere (pdf/word)