APLICAȚIE DE SESIZARE PARCARE NEREGULAMENTARĂ ÎN SPRIJINUL ȘOFERILOR

1.MOBILITATE, ACCESIBILITATE ȘI SIGURANȚA CIRCULAȚIEI

Înapoi la lista de proiecte
Proiect eligibil
Motivarea comisiei: ELIGIBIL in limita bugetului maxim, sub rezerva obținerii de către Administrația Străzilor a acordurilor/ avizelor necesare de la Direcția Rutieră –IGPR, Politia Locala S1-6 si DGPLCMB - cu respectarea prevederilor Legii 98/2016 privind achizițiile publice

Consultarea comunității

În București mulți șoferi își lasă la parbriz numărul de telefon. Această soluție însă NU face însă decât să creeze posibilitatea ca o mașină să staționeze pe trotuar, iar o alta să o "blocheze" de pe carosabil. Atunci când acest duet NU deranjează pietonii sau bicicliștii, este OK. Când însă afectează circulația sau estetica orașului, avem o problemă. Acest "deranj" este sesizat prin intermediul aplicației, NU ca să ajute hingherilor de mașini, ci dimpotrivă - să semnaleze posesorului parcat neregulamentar, că mașina lui nu este tolerată în acel loc și are 5 minute la dispoziție să și-o mute în altă parte. În același timp, odată implementată aplicația, Poliția Locală va cunoaște CAZIERUL RUTIER al unui autoturism, mai precis - Cât de des este sesizată parcarea neregulamentară a aceleiași mașini? Și-a făcut acel șofer un obicei din a parca pe spațiul verde, sau a urcat acolo pentru prima dată, văzând că locul este bătătorit de alte mașini înaintea lui? Aplicația va centraliza toate sesizările primite și le va transmite prin sms șoferilor vinovați, dar NU ca să-i sancționeze, ci ca să-i disciplineze. Cu alte cuvinte, dacă tot te-ai obișnuit să-ți urci mașina pe scuarul de trandafiri, măcar să-ți trimitem și noi un sms în care să te prevenim să abandonezi acest obicei. Fiindcă după 10, 20, 30 de atenționări, care rămân înregistrate în cazierul fiscal al mașinii cu nr. B - XX - YYY, este cazul să găsești o altă soluție de parcare. Iar municipalitatea va avea la dispoziție un centralizator al locurilor cu probleme, al șoferilor cu probleme, al conflictelor de trafic, fapt care o va ajuta să adopte măsuri punctuale de rezolvare a acestei crize.


Durata proiectului

Proiectul se implementează în 60 de zile de la semnarea contractului.


Beneficiarii proiectului

Șoferii, bicicliștii, pietonii, poliția locală, mașinile de aprovizionare, ADP - toți bucureștenii!


Inițiatorul proiectului

M S


Mod implicare

În procesul de achiziție al aplicației, dacă aceasta va fi votată de cetățeni și considerată a fi necesară și oportună de către conducerea PMB, eu VOI OFERTA, prin firma pe care o dețin, beneficiarului PMB acest produs, aplicația și accesoriile acesteia (1 milion de sms-uri pe an, servere de stocare bază de date, cazierele rutiere generate de aplicație pentru 600 - 900 mii mașini, promovare, training,mentenanță, call center) cu ajutorul căreia se preia și se arhivează - momentul sesizării parcării, fotografia mașinii parcate ilegal, apoi transmite automat sms șoferului vinovat cu textul “ B XX – YYY, ai 5 minute să muți mașina! Ești deja la a 3-a abatere înregistrată în aceeași zonă și la a 15- a abatere înregistrată începând cu data de 1 ian 2022”. Cu propria firmă de software voi realiza produsul, îi voi asigura mentenanță pe durata contractului, GARANȚIE DE BUNĂ EXECUȚIE, ASIGURARE ȘI REPREZENTARE JURIDICĂ.


Utilitatea proiectului

Cu această aplicație nu mai este nevoie să ne scriem nr de telefon în parbriz. Cine este deranjat de o mașină, introduce nr de înmatriculare, iar sms-ul pornește automat. Poate încărca și o fotografie, care se reține de către aplicație pentru eventuale dispute ulterioare. Softul preia prin LOG-IN, toți posesorii de maHingherii de șini, dacă aceștia doresc să fie protejați cu această aplicație. Fiecare își înregistrează DOAR numărul de înmatriculare și numărul de telefon (care este anonimizat). Alte info NU sunt necesare, softul NU operează cu date personale. Se asigură de asemenea o rapidă comunicare cu posesorii de rable abandonate, sau cu nesimțiții încurcă flagrant circulația. LEGEA ESTE EXTREM DE CLARĂ, IAR LEGIUITORUL A PREVĂZUT TIMPUL DE 5 MINUTE (și nu coborârea de la volan, așa cum abuziv interpretează hingherii de mașini). ATENȚIE! APLICAȚIA REȚINE TOATE NUMERELE MAȘINILOR DEPISTATE CA FIIND PARCATE ILEGAL, ȘI NU DOAR ACELEA CARE AU CONT ÎN APLICAȚIE!


Acțiuni necesare pentru implementare

a)Acţiunea 1 – HCGMB de adoptare a protocolului dintre PMB și Poliția Rutieră, pentru recunoașterea și folosirea aplicației. b)Acţiunea 2 – Achiziția de către PMB a unui pachet de bunuri și servicii c)Acţiunea 3 –Promovarea aplicației, foarte facilă și deloc costisitoare, datorită interesului generat în rândul șoferilor, ca aceștia să fie puși în gardă împotriva abuzurilor. d) Acțiunea 4 –Regulament de implementare și folosire a aplicației la nivelul Poliției Locale, atât PLMB cât și la nivelul sectoarelor. Este un instrument care va conduce în timp la disciplinarea traficului, reținerea de a parca pe spațiul verde etc.


Costul total

500.000 LEI (inclusiv TVA)


Localizare (galerie foto) Alte fișiere (pdf/word)