EXTINDEREA APLICAȚIEI INFOTB SI REALIZAREA UNEI APLICAȚII PENTRU PERSOANELE CU DEFICIENȚE DE VEDERE

1.MOBILITATE, ACCESIBILITATE ȘI SIGURANȚA CIRCULAȚIEI

Înapoi la lista de proiecte
Proiect eligibil
Motivarea comisiei: ELIGIBIL in limita bugetului maxim

Consultarea comunității

Au fost solicitate date privind numărul de persoane cu deficiențe de văz la nivelul municipiului București, care doresc sa circule in mod civilizat cu mijloacele de transport in comun, fiind informate corespunzator de durata si sensul de mers al vehiculului.


Durata proiectului

24 luni


Beneficiarii proiectului

Sistemul funcționează în timp real și oferă călătorilor posibilitatea de planificare și optimizare a


Inițiatorul proiectului

M A


Mod implicare

in mod direct


Utilitatea proiectului

Formula de autoprezentare: „Buna eu sunt InfoTB, aplicația care te ajută să mergi cu transportul în comun. Te rog sa spui unde dorești să mergi, clar, folosind doar denumirea locației, cum ar fi „Piața Unirii” sau „Primăria sector 2”. Proiectul iși propune să ușureze viața persoanelor cu deficiențe de văz,pentru ca aceștia să poată circula constant si într-un mod civilizat cu mijloacele de transport în comun. Aplicația va avea toate comenzile vocale, fiind destinată utilizării de către persoane cu deficiențe de vedere. De asemenea, aplicația va fi de tip dialog, toată interacțiunea aplicatie-utilizator desfășurându-se vocal, doar în limba română.


Acțiuni necesare pentru implementare

Situație existentă și elemente puse la dispoziție de Societatea de Transport Bucuresti STB SA: - datele, în timp real, transmise de vehiculele aflate în traseu și stocate în baza de date de pe serverele aflate în exploatare la STB; - toate bazele de date cu linii, vehicule, stații, actualizate permanent.


Costul total

500000 LEI (inclusiv TVA)


Amplasamentul proiectului

Doctor Grozovici, nr.2-4