ÎN SIGURANȚĂ SPRE ȘCOALĂ

1.MOBILITATE, ACCESIBILITATE ȘI SIGURANȚA CIRCULAȚIEI

Înapoi la lista de proiecte
Proiect eligibil
Motivarea comisiei: ELIGIBIL in limita bugetului maxim

Consultarea comunității

În data de 26 ianuarie 2021 a avut loc un accident pe strada Berzei, la colțul cu Intrarea Ezăreni, în urma căruia două mașini au ajuns pe trotuar și au avariat grav cladirea de la Berzei Nr.2 (Anexă 1 poze). Din fericire nu se aflau persoane acolo, altfel ar fi fost strivite. Accidentul a provocat multa neliniște printre locatarii din cartier, întrucat oricare dintre ei s-ar fi putut afla la momentul accidentului pe trotuarul respectiv în drum spre școală, parc, loc de muncă, etc. Inițiatoarea acestui proiect, mamă a doi copii care folosesc trotuarul respectiv pentru a merge la liceul Miguel de Cervantes, a discutat pe rând cu locuitorii de pe Intrarea Ezăreni, de la Berzei Nr. 2 și cu doamna director a liceului Cervantes. În urma acestor discuții s-a stabilit necesitatea unei acțiuni comune, s-au strans semnături și s-a depus o cerere pentru luarea unor măsuri pentru siguranța circulației pietonale pe strada Berzei. Intrucât cererea a rămas fără răspuns ne-am hotarat sa participăm la această competiție de proiecte. În ceea ce privește impactul proiectului asupra peisajului urban și oportunitatea proiectului ne-am consultat cu vecinii noștri de cartier, biroul de arhitectură Republic of Architects, care ne-a oferit și asistența tehnică.


Durata proiectului

Patru săptămâni (detalii in document atasat Bolarzi Buzesti.pdf)


Beneficiarii proiectului

Elevii liceului Cervantes (aprox. 1000), părinţii lor și locatarii din cartier


Inițiatorul proiectului

R C


Mod implicare

Comunicare cu grupul civic “Ezărenii”


Utilitatea proiectului

În urma lărgirii străzii Berzei trotuarul aflat în apropierea intersecției Calea Plevnei cu strada Berzei a fost mult îngustat, existând momentan chiar o porţiune cu lăţimea de doar 1,25 m (vezi Anexa 2). Trecerea pietonilor prin acest loc este deosebit de periculoasă. De multe ori sunt și mașini parcate pe trotuar care obligă pietonii să meargă pe marginea trotuarului. Acest trotuar este drumul spre Liceul Miguel de Cervantes al multor elevi. Montarea unor bolarzi pe acest segment (conform Planului propunere BB1.02) ar proteja pietonii de eventualele accidente și ar elimina și problema mașinilor parcate pe trotuar. Proiectul poate fi extins intr-o etapă ulterioară pe toata lungimea conform Planului propunere BB1.02, Faza II )


Acțiuni necesare pentru implementare

a) Acțiunea 1 Pregătire teren + trasare poziții bolarzi b) Acțiunea 2 Săpătura zona 1 (intersecție Plevnei - parcare Berzei) montaj bolarzi zona 1 (intersecție Plevnei - parcare Berzei) d) Acțiunea 3 Săpătură zona 2 (parcare Berzei - Intrarea Ezareni) montaj bolarzi zona 2 (parcare Berzei - Intrarea Ezareni) e) Acțiunea 4 Reparatii paviment / turnare asfalt peste fundații BA


Costul total

21.000 LEI (inclusiv TVA)


Localizare (galerie foto) Alte fișiere (pdf/word)