UN CARTIER MAI PRIETENOS PENTRU BICICLIȘTI

1.MOBILITATE, ACCESIBILITATE ȘI SIGURANȚA CIRCULAȚIEI

Înapoi la lista de proiecte
Proiect eligibil
Motivarea comisiei: ELIGIBIL in limita bugetului maxim

Consultarea comunității

Fac parte din grupul Încotroverzi, un grup de inițiativă civică în cadrul căruia avem și o direcție de Sport & Transport. Organizăm ieșiri și evenimente cu membrii comunității de cicliști amatori și îi consultăm cu privire la ceea ce și-ar dori din punct de vedere infrastructură. Ideile din proiect au fost identificate ca fiind principalele probleme de rezolvat în cartier.


Durata proiectului

6 luni


Beneficiarii proiectului

Comunitatea de cicliști amatori din cartierul Cotroceni și zonele adiacente, dar și viitori cicliști


Inițiatorul proiectului

M R


Mod implicare

Nu este cazul. Mă voi implica doar ca beneficiar.


Utilitatea proiectului

Lipsa unei infrastructuri legate de parcare privind mijloacele de transport alternativ (biciclete/ trotinete) descurajează atât utilizatorii actuali, cât și pe cei care și-ar dori să înceapă să utilizeze mai des bicicleta sau trotineta. Utilizarea acestor mijloace de transport alternativ ar avea multiple beneficii pentru practicanți, cât și pentru cartier/ oraș: o stare mai bună de sănătate, poluare redusă, trafic mai lejer.


Acțiuni necesare pentru implementare

a) Amplasarea unor parcări de biciclete sau trotinete solide, de calitate, amplasate în zone de interes din cartier: ieșirile de la metrou, parcurile din zonă (Romniceanu, Izvor), în fața magazinelor mari (Mega Image) sau a altor puncte de interes (Operă). Ar fi ideal ca aceste parcări să fie acoperite, să aibă și un stand de mici reparații lângă și să aibă afișat (de preferință electronic) o hartă a tuturor pistelor de biciclete din București. Ar putea avea celule fotovoltaice pe acoperiș și poate o priză pentru încărcat telefonul, ideal și pentru încărcat biciclete electrice.


Costul total

250.000 LEI (inclusiv TVA)


Localizare (galerie foto) Alte fișiere (pdf/word)