O OAZA DE RELAXARE PENTRU PACIENTII SPITALULUI CLINIC "PROF DR THEODOR BURGHELE"

2.AMENAJARE DE SPAȚII VERZI ȘI LOCURI DE JOACĂ

Înapoi la lista de proiecte
Proiect eligibil
Motivarea comisiei: ELIGIBIL in limita bugetului maxim

Consultarea comunității

Mai multe sugestii facute de-a lungul timpului de catre pacientiispitalului,dar si de vizitatorii acestora, au condus la aceasta propunere. De asemenea, si personalul medical si-a manifestat dorinta de a avea un proiect de amenajare a curtii spitalului, cu suprafata de 9000 mp. Nu doar din motive estetice, ci in principal datorita efectelor benefice pe care un spatiu verde amenajat corespunzator il are asupra psihicului, si implicit a starii de sanatate a pacientilor ( aceste efecte fiind sustinute de numeroase studii de specialitate). Nu in ultimul rand, acesta este un proiect care se bucura de sustinerea asociatiilor de pacienti din Romania, in speranta ca un astfel de proiect va implsiona autoritatile locale si centrale sa demareze astfel de initiative in cat mai multr spitale


Durata proiectului

maxim 3 luni


Beneficiarii proiectului

Pacientii spitalului , vizitatorii , personalul medical si nonmedical din spital


Inițiatorul proiectului

T P


Mod implicare

Vom supraveghea indeaproape procesul de implementare a proiectului. De asemenea, spitalul , ca si asociatia de pacienti COPAC vor promova proiectul pe paginile proprii de internet si social medial, astfel incat cat mai multe spitale si autoritati sa aiba astfel de initiative. Vom face apel si la voluntari care sa ne ajute la punere in aplicare a proiectului, cautand astfel sa implicam cat mai mult comunitatea locala. O astfel de initiativa poate trezi spiritul civic in locuitorii Capitalei cu impact direct asupra starii de bine a populatiei.


Utilitatea proiectului

Amenajarea spatiului verde din curtea Spitalului Clinic " Prof Dr Th Burghele" si a aleilor interioare cu transformarea intregii zone intr-o oaza de relaxare si recreere pentru pacienti, pentru vizitatorii acestora, dar si pentru personalul medical si non medical angajat. Implementarea unui astfel de proiect ar aduce spitalul la standarde internationale din acest punct de vedere. S-a ajuns la concluzia ca un astfel de parc este necesar atatpentru sanatatea fizica a pacientilor, pentru conforul vizitatorilor acestora, cat mai ales pentru efectele benefice asupra psihicului persoanelor internate intr-un spital. Nu in ultimul rand, Bucurestiul are nevoie ca orice petec de pamant sa fie amenajat pentru a contribui la "plamanul verde" de care este atat de mare nevoie.


Acțiuni necesare pentru implementare

1.Crearea unui plan peisagistic 2. Montarea unui sistem de irigatie conectat la putul cu debit mare deja existent 4. Denisiparea putului 5. Refacerea aleilor degradate, precum si crearea de rampe pe toate aleile 6. Montare garduri 7. achizitia de mobilier stradal ( banci, indicatoare de semnalizare , cosuri de gunoi), repararea bancilor si felinarelor existente 8. Iluminat prin felinare solare 9. Aplicarea de rulori de gazon 10. Achizitia de echipamente (o masina de tuns iarba, doua masini de suflat frunzele, o masina multifunctionala pentru maturare/ deszapezire)


Costul total

500000 LEI (inclusiv TVA)


Amplasamentul proiectului

Spitalul Clinic "Prof Dr Theodor Burghele" - Soseaua Panduri 20, sector 5


Localizare (galerie foto) Alte fișiere (pdf/word)