STRĂZI PENTRU OAMENI - LOC PENTRU COMUNITATE ÎN ANDRONACHE

3.AMENAJARE SPAȚII PUBLICE

Înapoi la lista de proiecte
Consultarea comunității

În urma discuției cu riveranii și consilierii locali din cadrul Primăriei Sectorului 2 a fost identificată nevoia unui spațiu public în cartierul Andronache. Școala nr. 40 împreună cu Biserica Sf. Gheorghe Andronachere reprezintă deja un nucleu al comunității, atrăgând trafic pietonal. Astfel, discutând cu comunitatea locală a fost identificată Str. Escalei, pe zona perimetrală școlii, drept un loc potrivit pentru comunitate.


Durata proiectului

6 luni


Beneficiarii proiectului

Cetățenii care locuiesc în cartierul Andronache


Inițiatorul proiectului

V G


Mod implicare

Asociația pune la dispoziția Administrației Străzilor București (în a cărei grijă este Str. Escalei) consultanță pe parcursul implementării proiectului. De asemenea putem facilita dialogul între autorități și cetățeni pentru a aduce îmbunătățiri de orice fel proiectului.


Utilitatea proiectului

Cartierul Andronache din Sectorul 2 nu are un parc sau un loc public de adunare. În raza de mers pe jos nu există niciun fel de loc pentru comunitate. Propunem crearea unui spațiu public în strânsă legătură cu Școala 40. Copii pot să se joace în curtea școlii sau în sala de sport în timp ce părinții pot sta de vorbă în tihnă lângă, folosind strada ca spațiu public. Astfel, vrem să știm părerea dumneavoastră despre: ✅ Crearea unei străzi cu sens unic, cu acces carosabil exclusiv pentru riverani și cu viteză de deplasare redusă (max. 30km/h) pe Str. Escalei. ✅ Păstrarea unei singure benzi de carosabil, iar transformarea celei de-a doua bandă auto în noi locuri de parcare în dreptul proprietăților private și amenajarea unui spațiu pentru comunitate de-a lungul Școlii 40. ✅ Instalarea de bumpere de viteză, înălțarea trecerilor pentru pietoni și adăugarea unui noi aliniament verde în plus lângă Școală. ✅ Instalarea de mobilier urban (bănci, jardiniere, noi spații verzi), care să permită exclusiv activități liniștite, pentru a nu deranja rezidenții cu zgomot. Propurea înseamnă sistematizarea a 3600 de metri pătrați de domeniu public și oferirea cetățenilor din Andronache a unui spațiu pentru comunitate de 2400 de metri pătrați. Această soluție ar oferi echivalentul unui mic parc public în cartierul Andronache. Costul investiției s-ar ridica la 500.000 RON și ar reprezenta soluția cea mai eficientă din punct de vedere financiar pentru a repara un dezechilibru în cartier. Implementarea proiectului s-ar face prin apelul de bugetare participativă al Primăriei București și s-ar face în următorul an. Strada Escalei, împreună cu Școala 40 (și curtea școlii + sala de sport) ar deveni centrul Cartierului Andronache.


Acțiuni necesare pentru implementare

Studiu DALI pentru Str. Escalei (porțiunea dintre Str. Ștefan Ciucă și Str. Țesătoarelor). Reabilitarea și modificarea Str. Escalei (înlocuirea asfaltului de pe trotuare cu pavele, înlocuirea benzii rutiere estice cu pavele, montarea de bumpere de viteză, mobilier urban, lărgirea spațiilor verzi, introducerea de noi spații verzi).


Costul total

500000 LEI (inclusiv TVA)


Amplasamentul proiectului

Str. Escalei, Sector 2, Municipiul București


Localizare (galerie foto) Alte fișiere (pdf/word)