PARCURI MUZICALE URBANE

2.AMENAJARE DE SPAȚII VERZI ȘI LOCURI DE JOACĂ

Înapoi la lista de proiecte
Consultarea comunității

Noi petrecem foarte mult timp în parcurile din București împreună cu familiile și prietenii noștri; vorbeam între noi că ne-ar plăcea să fie activități mai variate pentru toți membrii familiei, nu doar pentru copii. Într-o zi, o colegă ne-a arătat pe Social Media fotografii cu aceste instrumente muzicale de exterior și ni s-au părut foarte interesante, mai ales că oricine poate cânta la ele. Astfel, căutând variante de implementare, am hotărât să depunem ideea în cadrul acestui program.


Durata proiectului

4 luni


Beneficiarii proiectului

Publicul țintă îl reprezintă toată comunitatea bucureșteană, începând de la familii cu copii, adolescenți și tineri, bătrâni și persoane cu dizabilități, până la profesioniști muzicieni și turiștii orașului.


Inițiatorul proiectului

B A


Mod implicare

Voi promova proiectul în rândul colegilor și al prietenilor noștri. Totodată, voi povesti de el și la scoala copiilor noștri, cu propunerea de a se organiza ore de muzica în afara sălii de clasă, la aceste parcuri muzicale sau excursii cu scop interactiv și de educație non-formală.


Utilitatea proiectului

Îmi doresc ca orașul în care trăiesc să se dezvolte, iar noi, în calitate de cetățeni ai săi, să fim expuși la experiențe moderne care să ne stimuleze curiozitatea și creativitatea. Prin această inițiativă vreau să facilitez accesul bucureștenilor la concepte noi și originale ce vor declanșa schimbări pe termen lung și vor ajuta la creșterea calității vieții în București. Aș vrea să îmbogătim paleta activităților de recreație urbana în aer liber pentru toate categoriile de cetățeni. De când le-am văzut în fotografii, instrumentele muzicale de exterior mi s-au părut echipamente inovatoare ce pot fi integrate cu succes în arhitectura urbana a orașului nostru, cu potențial de a transforma zonele respective în atracții originale pentru locuitorii și turiștii municipiului București. Instrumentele muzicale, odată instalate, devin parcuri muzicale pe termen lung, pentru a se bucura de ele țoață comunitatea în următorii ani. Pe lângă funcția sa de facilitator de comunicare și socializare, este și un proiect atractiv atât singular, cât și integrat în activitățile de relaxare în spatiile exterioare recreaționale pentru locuitorii și turiștii orașului București.


Acțiuni necesare pentru implementare

1.​Identificarea și alegerea a 5-6 parcuri și spații verzi potrivite pentru aceste echipamente muzicale de exterior (din cele menționate anterior); 2.​Contactarea furnizorului de instrumentele muzicale de exterior și stabilirea ansamblurilor pentru fiecare parc/spațiu verde; 3.​Contactarea și contractarea serviciilor de instalare și amenajare a spațiilor; 4.​Instalarea și amenajarea parcurilor; 5.​Inaugurarea parcurilor cu spectacol muzical.


Costul total

500000 LEI (inclusiv TVA)


Amplasamentul proiectului

Mai jos propun mai multe parcuri și spatii verzi în administrarea ALPAB, toate fiind oaze verzi de petrecere a timpului în aer liber pentru comunitatea bucureșteană. Câteva exemple ar fi: Parcul Herăstrău, Parcul Cișmigiu, Parcul Tineretului, pe spațiul verde din fata Operei Romane, Parcul Floreasca, Parcul Carol, Parcul Unirii, Parcul Circului, Parcul Izvor. Alte locații potrivite ar mai fi: pe spațiul verde din fata Muzeului Grigore Antipa, pe spațiul verde din fata Atheneului Roman, Gradina Botanică – în măsura în care sunt în administrația Municipiului București


Localizare (galerie foto) Alte fișiere (pdf/word)