COROANĂ VERDE PENTRU REGINA ELISABETA

2.AMENAJARE DE SPAȚII VERZI ȘI LOCURI DE JOACĂ

Înapoi la lista de proiecte
Consultarea comunității

Bulevarul Regina Elisabeta are un potențial fantastic care acum, din păcate, nu este valorificat astăzi. În urma discuțiilor cu oamenii care lucrează în zona Parcului Cișmigiu și merg zilnic pe jos de la stația de metrou Universitate, alături de studenții de la Universitatea București și Universitatea de Arhitectură și Urbanism ”Ion Mincu”, am identificat degradarea copacilor și ale alveolelor de pe bulevard. Principala problemă identificată a fost lipsa umbrei, ceea ce face spațiul extrem de greu de parcurs vara, pe caniculă. Mai mult, nu putem să nu remarcăm aspectul neîngrijit al bulevardului și numărul redus de spații verzi. Și nu putem rămâne indiferenți.


Durata proiectului

3 luni


Beneficiarii proiectului

Oamenii care tranzitează sau lucrează în zona Blvd. Elisabeta. Studenții de la Universități.


Inițiatorul proiectului

S T


Mod implicare

Supervizarea amenajării acestor spații cu potențial verde. Oferirea de exemple de bune practici de amenajare și întreținere a spațiilor verzi și consultanță în vederea alegerii de materiale rezistente, de calitate, care necesită mentenanță minimă.


Utilitatea proiectului

Proiectul propune reabilitarea alveolelor verzi și replantarea arborilor care s-au uscat și au fost tăiați. Aceste alveole neîngrijite de ani de zile au devenit spații unde se adună gunoiul, praful și mizeria. Din cauza lipsei arborilor, vara bulevardul devine un spațiu extrem de neprietenos. Aspectul neîngrijit al spațiilor verzi este neplăcut și scade calitatea spațiului public. Și toate astea în centrul orașului! Toate aceste elemente descurajează traficul pietonal în zonă, iar acest lucru are un impact negativ asupra tuturor activităților din zonă: micile business-uri, restaurante sau expoziții de la parterul blocurilor sunt vizitate de puțini oameni.


Acțiuni necesare pentru implementare

Este necesară eliminarea rădăcinilor pomillor uscați, repararea trotuarului din jurul alveolelor acolo unde acesta este avariat, replantarea unor arbori noi și amenajarea alveolei din jurul pomului nou plantat. Este necesar un studiu DALI și achiziționarea unor arbori maturi, rezistenți, astfel încât bulevardul să își recapete coroana verde într-un timp mai scurt. Este necesar să oferim Bulevardului Regina Elisabeta coroana verde pe care o merită.


Costul total

500000 LEI (inclusiv TVA)


Amplasamentul proiectului

Blvd. Regina Elisabeta, Blvd. Mihail Kogălniceanu


Localizare (galerie foto) Alte fișiere (pdf/word)