CONSULTAȚII DE UROLOGIE ÎN SPAȚII MODERNE ÎNTR-UN SPITAL AL PRIMĂRIEI MUNICIPIULUI BUCUREȘTI

3.AMENAJARE SPAȚII PUBLICE

Înapoi la lista de proiecte
Consultarea comunității

Personalul medical din Spitalul Clinic ”Prof. Dr. Theodor Burghele” și-a manifestat dorința de a se demara un proiect pentru renovarea clădirii în care funcționează Ambulatoriul de Urologie. Clădirea nu este într-o stare prea bună, spitalul neavând fondurile necesare pentru a reabilita acest spațiu de foarte mult timp. Prof. Univ. Dr. Viorel JINGA, rectorul U.M.F. „Carol Davila” București, Șeful Clinicii de Urologie, și-a exprimat de asemenea public sprijinul și dorința ca Ambulatoriul de Urologie din Spitalul Clinic „Prof. Dr. Theodor Burghele” să fie renovat și reamenajat. Nu este de neglijat faptul că este un proiect care se bucură de susținerea asociațiilor de pacienți din România, în speranța că un astfel de proiect va impulsiona autoritățile locale și centrale din toată țara să demareze astfel de inițiative în cât mai multe spitale. Și nu în ultimul rând, de-a lungul timpului, pacienții spitalului s-au plâns de condițiile din ambulatoriu.


Durata proiectului

6 - 9 luni.


Beneficiarii proiectului

• Pacienții Spitalului Clinic ”Prof.Dr. Theodor Burghele”; • Familiile acestor pacienți; • Personalu


Inițiatorul proiectului

C T


Mod implicare

Medicii din clinicile universitare de Urologie angajați în Spitalul Clinic „Prof Dr. Th. Burghele”, în asociere cu FABC- Federația Asociațiilor Bolnavilor de Cancer și COPAC – Coaliția Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice din România, cu sprijinul Universității de Medicină și Farmacie ”Carol Davila”. Conducerea spitalului, împreună cu personalul tehnic și administrativ, va monitoriza procesul de implementare al proiectului și respectarea standardelor în vigoare pentru o astfel de clădire. Vom încerca să găsim sponsori și voluntari care să ne ajute la punerea în aplicare a proiectului, căutând astfel să implicăm cât mai mult comunitatea locală. În ultimul timp spiritul civic a fost mai puternic în rândul populației, iar diverși sponsori au răspuns de multe ori într-un mod pozitiv la astfel de inițiative. Atât spitalul, cât și asociațiile de pacienți, vor promova în mod constant acest proiect, pe parcursul său și după finalizare, răspândind astfel utilitatea bugetării participative la nivel local, în speranța ca pe viitor din ce în ce mai multe organizații și oameni simpli să se implice într-un mod activ în dezvoltarea orașului și în găsirea și implementarea unor proiecte eficiente.


Utilitatea proiectului

În ultimii 5 ani, peste 100.000 de pacienți au fost consultați în sistem ambulatoriu în acest spital. Numărul este impresionant și se justifică prin renumele pe care Spitalul Burghele și l-a câștigat în domeniul Urologiei, inițial prin Prof. Theodor Burghele, ulterior prin toți discipolii acestuia. Pentru ca pacienții să beneficieze de condiții civilizate de îngrijire medicală, este nevoie de o amenajare a spațiilor, de crearea de cabinete de consultații, cabinete de ecografie, cabinete de recoltare analize și de efectuare investigații specifice urologice (uroflowmetrie), birou de registratură, birou de recepție, de asigurarea unor grupuri sanitare noi și curate. În timpul pandemiei, utilitatea ambulatoriilor și-a dovedit necesitatea primordială în toată lumea. Deoarece spitalele au fost blocate de fluxul de pacienți infectați cu COVID-19, centrele ambulatorii au preluat tot greul pacienților care sufereau de alte afecțiuni, dovedindu-se, cel puțin în România, a fi mult prea puține și mult prea slab dotate. Actual, clădirea are un aspect degradat, acoperișul necesită reparații, fațadele poartă amprenta zecilor de ani care au trecut peste ea. Interiorul Ambulatoriului oferă un aspect și mai descurajant, astfel că se impune luarea de măsuri de reamenajare urgentă.


Acțiuni necesare pentru implementare

1. Refacere hidroizolație; 2. Montare termosistem; 3. Tencuieli exterioare decorative; 4. Montare tâmplărie termopan; 5. Reconfigurare circuite electrice; 6. Reconfigurare instalație sanitară și termică; 7. Amenajare grupuri sanitare; 8. Reconfigurare intrare ambulatoriu; 9. Montare covor PVC antibacterian; 10. Montare tapet antibacterian; 11. Reconfigurare instalație de iluminat exterior; 12. Reconfigurare trepte și rampe de acces pentru persoane cu dizabilități sau tărgi medicale.


Costul total

500.000 LEI (inclusiv TVA)


Amplasamentul proiectului

Spitalul Clinic „Prof. Dr. Theodor Burghele” – Șoseaua Panduri Nr.20, Sector 5, București.


Localizare (galerie foto) Alte fișiere (pdf/word)